Zakelijk Glasvezel Emmen op bedrijventerreinen

Zakelijk Glasvezel Emmen op bedrijventerreinen

Welkom op de website van Glasvezel Emmen. Wij zijn in december 2019 gestart met de aanleg op de bedrijventerreinen De Vierslagen in Schoonebeek en Bargermeer in Emmen.

De vraagbundeling in Schoonebeek is afgerond, maar de overige bedrijven kunnen vanzelfsprekend gewoon een verbinding afnemen.

In Emmen loopt, in samenwerking met de VPB de vraagbundeling voor nieuwe klanten nog, maar er zijn voldoende bestaande klanten om als met de aanleg te kunnen starten.

Zie 'Bedrijventerreinen' in het menu. 

Op deze site vindt u alle relevante informatie over dit initiatief. Doelstelling is eind 2020 ook op die terreinen ons glasvezelnetwerk operationeel te hebben.

Voor verdere informatie verwijzen we naar de pagina van de bedrijventerreinen elders op deze site.

 

Glasvezel: hoe werkt dat?

Een glasvezelaansluiting kent drie domeinen of (in vaktermen) lagen.

De passieve laag of glasvezelaansluiting

De kabel tot het aansluitpunt in de meterkast.

De actieve laag

Om door glasvezel te kunnen communiceren worden lichtsignalen gebruikt vanuit ‘actieve apparatuur’ zodat ethernet beschikbaar is. Bijvoorbeeld de switch in het netwerk en de router bij u op locatie.

Het is via ons netwerk ook mogelijk panden op verschillende locaties op terreinen onderling lokaal te verbinden met een ethernetverbinding.

De ICT-diensten-laag

Over ethernet op glasvezel kunnen zeer veel diensten worden afgenomen. 

In veel gevallen is er één leverancier die de dienstverlening op alle drie de lagen verzorgt. Dat heeft ‘alles in één hand’ als voordeel. Het businessmodel van Glasvezel Bedrijventerrein heeft ten opzichte hiervan echter twee heel belangrijke voordelen:

  1. U heeft een zeer ruime keuze op laag 3 (ICT-diensten), omdat u niet één leverancier heeft, maar kunt kiezen uit tientallen verschillende leveranciers. Meer keuze betekent meer flexibiliteit en mogelijkheden tot maatwerk.
  2. Doordat u voor verschillende leveranciers kunt kiezen, is er sprake van marktwerking en zijn de totale kosten van onze glasvezelaansluiting inclusief diensten aanzienlijk lager dan van leveranciers die als enige op hun eigen netwerk diensten leveren.

Glasvezel Emmen: waarom overstappen?

Omdat glasvezel nu beperkt en alleen tegen hoge kosten beschikbaar is, zijn de meeste bedrijven op het terrein nog aangesloten op het kopernetwerk. De opkomst van nieuwe applicaties en clouddiensten vraagt om een bedrijfsnetwerk dat klaar is voor de toekomst, zodat de continuïteit van uw organisatie op de lange termijn geborgd zal zijn. Dat kan met glasvezel, de drager van nieuwe datacommunicatienetwerken. Met een snel en betrouwbaar netwerk met een onbegrensde capaciteit, kunt u als onderneming innoveren en groeien. Sluit u daarom aan bij Glasvezel Emmen

Lees verder